Menesty myynnissä

4facts Oy | myyntivalmennus | johtoryhmävalmennus | Jussi Huhtanen

Myynti on vaikuttamista toiseen ihmiseen

Kautta aikojen on sanottu, että ihmisethän sitä kauppaa tekevät eivätkä yritykset. Onko se edelleen näin? Kyllä on.

Myynti on vaikuttamista toiseen ihmiseen. Oli sitten kyse myyntikäynnistä, puhelinkeskustelusta, sähköpostista tai web-kaupasta, niin taustalla tapahtuu vaikuttamista asiakkaaseen. Pyritään siis vaikuttamaan asiakkaan mielipiteeseen yrityksestämme, palvelustamme tai tuotteestamme.

  1. Unohtuiko jotain? Meneekö se kuitenkaan ihan näin? Eikö ensin pidä myydä itsensä asiakkaalle? Kyllä pitää! Ensivaikutelma on kaiken A ja O. Opettele siis "hissipuhe" siitä, mitä olet myymässä. Niin lyhyt ja ytimekäs, että ehtisit hissimatkan aikana kertoa mitä olet myymässä ja saat herätettyä asiakkaan mielenkiinnon itsestäsi ja siitä mitä olet myymässä. Kun tämä on hallussa, paranevat tulokset välittömästi ja olet askelen lähempänä menestyvää myyjää!
  2. Hissipuheen jälkeen seuraavaksi tärkein on noudattaa myynnin systemaattista kaavaa. Lentokoneen pilotit seuraavat check listaa kerta toisensa jälkeen, vaikka olisivat lentäneet tuhansia lentoja samalla konetyypillä. Tämä syystä, että asiat eivät unohdu ja tulevat tehdyksi aina samassa järjestyksessä. Näin myös myynnissä tulisi toimia. Toisto tekee menestyjän ja löydät itsellesi ja tuotteillesi / palveluillesi sopivan systematiikan.
  3. Kolmanneksi nostaisin: Keskity olennaiseen. Me kaikki olemme lähtökohtaisesti laiskoja ja mukavuuden haluisia. Käymme tuttujen ja mukavien asiakkaiden luona helpommin kuin uuden potentiaalisen tai laskevan asiakkaan luona. Tästä syystä kannattaa keskittyä kymmeneen tärkeimpään asiakkaaseen, kymmeneen potentiaalisimpaan asiakkaaseen ja kymmeneen laskevaan asiakkaaseen. Kun nämä ovat hyvin hoidossa, matkasi menestykseen on hyvin turvattu!

Kaikki lähtee kuitenkin uusien asiakkaiden systemaattisesta kontaktoinnista. Se koetaan myyjien keskuudessa kaikkein haasteellisemmaksi tehtäväksi. Yhdessä voimme helpottaa kontaktointia.

Ota yhteyttä, niin rakennetaan juuri teidän myyntiä tukeva valmennuspaketti!