Kiinteät kulut syövät tuloksen

4facts Oy | myyntivalmennus | johtoryhmävalmennus | Jussi Huhtanen

Yrityksen kulut jaetaan kahteen ryhmään: Kiinteät kulut ja muuttuvat kulut.

Mitä eroa näillä sitten on? Kiinteät kulut eivät muutu myynnin muuttuessa kun taas muuttuvat kulut elävät myynnin kasvaessa tai laskiessa. Yksinkertaista eikö totta? No niinhän sitä kuvittelisi!

Kulut ovat salakavalia ja niitä pitää kontrolloida kaiken aikaa. Yllättävän monen yrityksen tuloksen syövät kiinteät kulut. Hyvinä aikoina ne pääsevät kasvamaan helposti jos niitä ei kontrolloida. Kun myynti sakkaa, aletaan ihmettelemään miten kiinteät kulut ovatkin näin suuret!

Erilaisten palveluiden tarpeellisuutta pitää arvioida joka kerta kun lasku tulee. Pakolliset kiinteät kulut kuten sähkö, vakuutukset, tietoliikenneyhteydet jne. tulee kilpailuttaa vuosittain. Vain aktiivisella otteella ja kontrollilla saat pidettyä kiinteät kulut kurissa, eivätkä ne syö yrityksesi tulosta.

Viisi tai kymmenen euroa siellä täällä ei kuulosta isolta. Kun niitä laitetaan kymmeniä jonoon kahdentoista kuukauden ajan, alkaa summasta kumuloitua iso. Jokainen sentti ja euro ratkaisevat. Mitä saan kustannuksen aiheuttaneella palvelulla? Edistääkö se yritykseni toimintaa ja kehittymistä?

Sparraan sinua kuluihin liittyvässä seurannassa ja kilpailutuksessa, ota yhteyttä!