Esimieheksi omasta tiimistä

4facts Oy | myyntivalmennus | johtoryhmävalmennus | Jussi Huhtanen

Mistä esimiehiä tulee?

"Tiimin parhaasta myyjästä ylennettiin tiimin esimies. Menetimme parhaan myyjän ja saimme keskinkertaisen esimiehen." Kuulostaako tutulta? Tämä on jokapäiväistä arkea monessa yrityksessä ja organisaatiossa. Mutta miksi näin on?

Koska johtamiseen ei suhtauduta ammattina vaikka se on sitä täysipainoisesti! On sitten kyseessä työhön osallistuva tiimin esimies tai täysipäiväinen johtaja, kyseessä on ammatti jota kutsutaan johtamiseksi.

Kun esimiestä valitaan tehtävään tulee selvittää hänen soveltuvuus tehtävään. Ennen soveltuvuutta on kuitenkin tärkeä käydä keskustelu henkilön kanssa ja selvittää mikä on hänen oma HALU kyseiseen tehtävään. Jos halua ei ole, ei soveltuvuudellakaan ole merkitystä. Jos HALU löytyy, voidaan soveltuvuutta parantaa ja tukea valmennuksen avulla.

Kun haluat menestyä esimiehenä, on ajankäytöstä vähintään 1/3 käytettävä johtamiseen. Johtamisen toimenpiteitä on erilaisia suunnittelusta käytännön ohjaukseen ja kaikkea siltä väliltä. Pitää myös muistaa, että kaikki johdettavat ovat erilaisia ihmisiä ja ne tarvitsevat eri määrän ja erilaista johtamista.

Johtamisen on oltava saman suuntaista, saman aikaista ja tapahduttava samalla voimalla. Näin syntyvät parhaat menestystarinat!

Varmista organisaatiosi esimiesten kyvykkyys tehtävään ja varaa teille sopiva yksilö- tai ryhmävalmennus kykyjen ja toimintatapojen kehittämiseen.